Uniek concept:10ml
Door de huidige tabakswet TPD(¹) mogen flesjes eliquid met nicotine niet groter zijn dan 10 milliliter en vanaf 1 juli is er zelfs een beperking op het volume van nicotinevrije vloeistoffen die bedoeld zijn voor gebruik in de elektronische sigaret(²).
Voor klanten die liever voordeliger grotere flessen willen bestellen, heeft Vapefuel een passende oplossing uitgewerkt die 100% voldoet aan deze wetgeving.


Zo werkt het:

Anders dan bij de traditionele verkoop van 10ml flesjes kant en klare eliquid, bieden wij u ons complete assortiment aan in flessen geconcenteerd aroma variërend van 30ml tot en met 120ml. Vóór gebruik dient hier een nicotinehoudende toevoeging (nicotinebooster), of nicotinevrije base aan toegevoegd te worden.

U kunt hiervoor uw eigen base gebruiken óf deze gelijk meebestellen. Indien u de toevoeging mét nicotine meebesteld zal dit in één of meerdere flesjes in een hogere concentratie nicotine (max 18mg/ml) meegeleverd worden. De inhoud wordt dan specifiek afgemeten geleverd, zodat de mix -na het samenvoegen met de nicotinevrije aroma- precies uit komt op de door u bestelde nicotinesterkte.

Kort samengevat: Meng uw eigen base of de meebestelde toevoeging bij de fles aroma tot deze vol is (daar is ruimte voor in de fles), schud de afgevulde fles goed en uw eliquid is klaar voor gebruik! Een stap voor stap instructie staat ook op achterkant van de bijsluiter!


Advies:

Een hoge nicotinesterkte (9mg/ml en 12mg/ml) betekent dat de fles aroma is gevuld met een sterker geconcentreerd aroma omdat er meer nicotineboosters bij moeten worden gemengd. Nicotineboosters zijn smaakloos, dus zeker bij een mix op 9mg of 12mg is het aan te bevelen om deze na het samenvoegen nog even weg te zetten zodat de vloeistof kan ‘rijpen’. Door rijping wordt de smaak van de eliquid voller. Romige (cream) smaken bij voorkeur 7 tot 14 dagen. Fruitsmaken zijn na ongeveer 7 dagen volledig op smaak. De rijping gaat het snelst op een donkere plek op kamertemperatuur.

Update:
Door de wijziging in de TPD2 is vanaf 1 juli 2019 de verkoop van vloeistoffen voor de elektronische sigaret beperkt tot maximaal 10ml(3).
Op dit moment verkopen wij nog ‘oude’ voorraad, maar zodra deze op is, of wanneer de laatste dag van de uitloop periode is bereikt (01-07-2019), zullen stoppen met de verkoop van 60ml en 120ml flessen!

(1) Externe link: Uitleg over de TPD.
(2) Externe link: 15 juni 2017 Kamerstuk wijziging van het tabaks- en rookwarensbesluit.
(3) Externe link 13 december 2017: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-8.html

<< Terug naar aroma’s